Εκπαιδευτικές Δράσεις

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη Δευτέρα 09-05-2022 οι μαθητές των τεσσάρων τμημάτων της Α Λυκείου πραγματοποίησαν μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα Γιάννενα. Οι μαθητές μας,  συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς Γκολφινοπούλου Ασημίνα, Κατσικούλη Φεβρωνία, Νάκου Δήμητρα, Καϊάφα Μαρία και Παρασκευιώτου Νίκη, επισκέφτηκαν το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη στο Μπιζάνι Ιωαννίνων.

Προηγήθηκε μία ξενάγηση στους εξωτερικούς χώρους και ακολούθησε η περιήγηση στους χώρους του μουσείου με τα κέρινα ομοιώματα όπου απεικονίζονται σημαντικές σκηνές της Ελληνικής Ιστορίας.  Πρόκειται για ένα μουσειακό χώρο που υπήρξε έργο ζωής για τον αξιόλογο Έλληνα καλλιτέχνη. Βρίσκεται σε μία έκταση 17 στρεμμάτων όπου από το 1983 ο δημιουργός του φιλοτέχνησε περισσότερες από 150 μορφές Ελλήνων αγωνιστών, άλλων ηρώων και πολιτικών που άφησαν το στίγμα τους στην εξέλιξη και την πορεία του έθνους. Σκηνές από το κρυφό σχολειό, την επανάσταση του 21′, τον μακεδονικό αγώνα, το ελληνοαλβανικό μέτωπο και πολλά άλλα ζωντανεύουν μέσω των κέρινων ομοιωμάτων και δίνουν σε μικρούς και μεγάλους την δυνατότητα να ενημερωθούν και να ταξιδέψουν σε πολύ σημαντικές πτυχές της ιστορίας. Κύριο υλικό που χρησιμοποιείται για την αποτύπωση όλων αυτών είναι το κερί μέλισσας και συνδυασμό με την εμπειρία και το ταλέντο του καλλιτέχνη το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό.

Στη συνέχεια, περιπλανηθήκαμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, απολαύσαμε τις ομορφιές των Ιωαννίνων, κάναμε περίπατο στον παραλίμνιο δρόμο της λίμνης Παμβώτιδας ξεκινώντας από τον Μόλο. Και βέβαια γευτήκαμε τα καλούδια της ηπειρώτικης γαστρονομίας!

Σημείο αναχώρησης για την Πάτρα, το πιο κεντρικό σημείο της πόλης, η πλατεία Δημοκρατίας, όπου στέκει αγέρωχο ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα των Ιωαννίνων, το Ρολόι.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση