Εθελοντισμός Προγράμματα Αγωγής Υγείας

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΓΕΛ ΡΙΟΥ – Η ΕΤΗΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΑΣ 30/01/2024

Η ΕΤΗΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΑΣ

Είναι γεγονός ότι η αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη έμπρακτης αγάπης και κοινωνικής προσφοράς. Στο Σχολείο μας, όπου η κοινωνική προσφορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας  της σχολικής μας κοινότητας κάθε χρόνο, και στο πλαίσιο προγράμματος Αγωγής Υγείας, διοργανώνεται εθελοντική  αιμοδοσία με στόχους  την  ευαισθητοποίηση  των μελών  της σχολικής μας κοινότητας και την ενίσχυση του πνεύματος του εθελοντισμού.Την Τρίτη 30/ 01/2024 , τo Σχολείο μας, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο , διοργάνωσε για μια ακόμα χρονιά εθελοντική αιμοδοσία.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου από τις 8:30 μέχρι τη 1:00 και η συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών ήταν πολύ μεγάλη, όπως απορρέει και από τη συνοδευτική ευχαριστήρια επιστολή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Είχε προηγηθεί τρίωρη ενημερωτική συνάντηση  από την επισκέπτρια υγείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κα Παπαβραμοπούλου, κατά την οποία οι μαθητές /τριες της Γ Λυκείου  ενημερώθηκαν για τα οφέλη της αιμοδοσίας και για το μεγάλο δώρο της προσφοράς αίματος στους συνανθρώπους μας. Σημειώνεται ότι τα ηλικιακά κριτήρια των δοτών αίματος καθορίζονται από το π.δ. 138/2005 (Α΄ 195),  και είναι το 18ο  έτος. Μπορεί να γίνουν δεκτοί αιμοδότες ηλικίας 17 ετών με υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα τους».

θα θέλαμε να ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του συνεργείου Αιμοδοσίας του  Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών για την άψογη συνεργασία τους, όλους τους μαθητές/ μαθήτριες της Γ Λυκείου που  παρακολούθησαν τη διαδικασία και βοήθησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση, της εκδήλωσης  αλλά κυρίως ευχαριστούμε και συγχαίρουμε  τους 26 μαθητές μας, που προσήλθαν και ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό το κάλεσμα αγάπης.

Η αιμοδοσία ήταν μία από τις δράσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγρμμάτος Αγωγής Υγείας με τίτλο «Εθελοντική Αιμοδοσία – Γέφυρα Ζωής» ΟΑρ. Έγκρισης 20985/ και εντάσσεται στο Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Αγωγής Υγείας «Έφηβοι Πολίτες του Κόσμου – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ». Το Πρόγραμμα αναλαμβάνει ο εκπαιδευτικός Σαββόπουλος Γρηγόρης, ΠΕ04.02 και συμμετέχει η Ροκανά Ευαγγελία, ΠΕ02.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση