Δράσεις για τους μαθητές Περιβαλλοντικά Προγράμματα

Εκδήλωση “Όλοι μαζί για το νερό” 7/4/2024

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους για το νερό. Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι «μόνο εάν γνωρίζω υπάρχει πιθανότητα να νοιαστώ και να προστατεύσω τη φυσική κληρονομιά», μουσειακή και περιβαλλοντική εκπαίδευση μαζί, μέσω βιωματικής προσέγγισης και αλληλεπίδρασης με τη φυσική κληρονομιά έχουν τη δύναμη να συμβάλλουν στην κατανόηση και τη γνώση, ενημερώνοντας παράλληλα την κοινωνία.

Στην εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας ΠΠ, την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, στις 18.00, η σχολική μας ομάδα, που εκπροσωπούσε τα περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποιούνται στο σχολείο μας, παρουσίασαν τη δουλειά τους μέσα από ένα πείραμα διαπνοής φυτών, καταδεικνύοντας ότι η δεντροφύτευση αποτελεί κοινή λύση στο πρόβλημα του περιορισμού της ποσότητας του πόσιμου νερού, αλλά και της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Θερμές ευχαριστίες στη μαθητική μας ομάδα, αποτελούμενη από τους Ανδριάνα Κατσαμπούμη, Μαρία Πάσχου, Βασίλειο Κολύβρα  και Βασίλειο Κωσταράκη.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση