Εκδηλώσεις-Επισκέψεις

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΛ ΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ 27/03/2024

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 οι μαθητές-τριες του τμήματος Γ΄ Ανθρωπιστικών Σπουδών του σχολείου μας συμμετείχαν στην εκπαιδευτική πιλοτική δράση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών, με σκοπό την εξοικείωσή τους με το θεσμό της δικαιοσύνης και τους λειτουργούς της γύρω από βασικά θέματα δικαιοσύνης και θεσμών. Η συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική δράση καθώς και η μετακίνησή τους έγινε σύμφωνα με τους όρους της κείμενης νομοθεσίας.

Οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς καθηγητές βρέθηκαν στο ακροατήριο του δικαστηρίου, ενημερώθηκαν από τις αξιότιμες δικαστικές λειτουργούς για το σύνταγμα και τη  νομοθεσία και ακολούθησε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων μέσα από διαδραστική συζήτηση.

Ο ξεχωριστός, ζεστός και ανθρώπινος τρόπος προσέγγισης των δικαστών προς τα παιδιά, ήταν αυτός που τα βοήθησε να ανοίξουν την καρδιά και το μυαλό τους, ενώ μέσα από την οργάνωση μιας εικονικής δίκης, με εμψυχωτές και αρωγούς τους ίδιους τους δικαστές, γνώρισαν και έζησαν από κοντά ότι δικαστήρια είναι τα όργανα που είναι αρμόδια για απονομή δικαιοσύνης.

Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία όλους τους δικαστικούς λειτουργούς του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση